Здраве без лекарства

6 декември 2019
Здраве без лекарства

***Кампания "Здраве без лекарства"***

 

Тя се роди вследствие на дългогодишен опит на педиатри и хомеопати и се прилага успешно от потребителите на АкваСорс вече 25 години. 

 

 

•Това е кампания за здравна профилактика. В основата си е съзнателно пълноценно хранене на имунната система, която ни пази целогодишно. Затова и програмата е целогодишна. За целта се прилагат суперхрани от трите царства в природата (микроводорасли, растения и животни), в комбинация с пробиотици. 

 

•Можем ли да включим различни билки, добавки, масла или хомеопатия? Да, можем, но те са ефективни само ако клетките са детоксикирани и добре нахранени.

 

•Не е ли вредно да се взимат хранителни добавки постоянно, без прекъсване? Да, вредно е. Хранителните добавки са изолирани (органични или синтетични) витамини, минерали или други субстанции, но не са храна. Те са удобни ако имате недостиг на определен микроелемент или витамин. Но се взимат до достигането на норманите му нива в организма. Продължителното приемането на отделни елементи може да доведе до сериозен дисбаланс в биохимията на тялото, тъй като усвояването на един микроелемент потиска или увеличава усвояването на друг.

 

 

•Защо тогава ви предлагаме целогодишна програма? Защото продкутите, които са включени в кампанията са суперхрани, а не хранителни добавки. Т.е това са естествено съществуващи в природата храни, които носят нейния съвършен баланс и това ги прави почти на 100% усвоими и безопасни за ежедневна целогодишна употреба. Това са:

 • От царството на водораслите: синьо-зелените микроводорасли АФА (наречени Елексир за мозъка и Суперхрана N1 в света), Спирулина (майчиното мляко на Земята) и органична алфалфа (Баща на всичките храни), които между всички храни от природата са с доказано най-високо съдържание на разнообразни ценни хранителни съставки.

 

 • От животинското царство: коластрата (силата на майчината любов, еликсирът на живота). Тя е най-добрата храна за бозайници. Съдържа растежни фактори, които подпомагат регенерацията на организма, забавят остаряването и удължават живота, както и естествени антитела против над 20 вида микроби.

 

 • От растителното царство: есенциалните мастни киселини (омеги), силата на суровите семена. Те влизат в състава на клетъчните мембрани и тъканните медиатори, които регулират метаболизма.

 

 • Към тях добавяме и естесвения щит на всички лигавици - пробиотиците. 

 

    

                          

 

Мога ли да добавя още продукти? Разбира се. Желателно е зимата да добавите:

 • силата на плодовете - продуктът Суперплодова енергия С, който ще е вашата полезна купичка изцяло органични дребни плодове на прах, осигуряващи изобилие от витамини, минерали и антиоксиданти.
 • Добре е да следите и за нивата на витамин Д и да го приемате като хранителна добавка при установен дефицит. АкваСорс предлага алтернатива за вегани - органичен витамин Д изолиран от гъби. 

 

ВАЖНО! За кого е тази програма?

 • За всички, включително и бебета, като при тях приемът е съобразен спрямо възрастта.
 • Продуктите са храни, няма как да си навредите с тях, нито да предозирате.
 • Ако все пак искате по-прецизно дозиране спрямо възрастта и вашия организъм, моля свържете се с вашия дистрибутор или ни пишете ТУК! Консултациите се правят от лекарите в екипа ни. 

 

*******
Ето малко повече информация за отделните продукти

                                  

***Зелена енергия: имунитет на капсули

 • Висококачествена универсална клетъчна храна, синергична комбинация от АФА, хавайска спирулина и екологично чиста органична алфалфа. 
 • Има имуноМОДУЛИРАЩО действие. Изгражда и укрепва активния имунитет.
 • Набавя 20 минерала, 90 микроелемента, всички незаменими аминокиселини, витамини и други биоактивни вещества.
 • Хората, които я използват имат повече енергия и боледуват по-рядко, а когато това се случи, Зелена Енергия им помага за по-бързо възстановяване.
 • Напълно натурален и гарантирано напълно безвреден и нетоксичен, този продукт в комбинация с ЕМК (омеги) е подходящ за всяка възраст и за всеки огранизъм, дори за бременни и кърмачки!
 • Ефекта върху децата е забележителен - подпомага имунната система и прави възможно посещението на детски ясли и градини, подобрява растежа и когнитивните функции, регулира апетита. 

 

***Есенциални мастни киселини (ЕМК): Здрави и устойчиви лигавици

 • Те са най-същественият елемент от мембраната на човешката клетка и затова дефицитът им води до слаби лигавици. Доброто състояние на лигавиците на дихателната и храносмилателната системи са една от най-важните естесвени бариери срещу микробите.

 

***Колактив3 (Синергична комбинация на Коластра+Лактоферин+Ацидофилус): имунитет срещу 20 вида микроби

 

 • Коластрата съдържа всичките 5 вида имуноглобулини, което я прави изключително ефективна при бактериални и вирусни инфекции.
 • Създава устойчив, неспецифичен имунитет.
 • Помага за възстановяване на лигавиците (заедно с ЕМК) и е добра защита срещу т.нар. условно патогенни микроорганизми, които присъстват в организма като нормална микрофлора без да предизвикват заболяване, но стават патогенни най-често при спад в имунната система.
 • Коластрата внася готови антитела срещу над 20 вида микроби.

 

 • Лактоферинът действа бактериостатично като свързва свободното желязо и вит.Б12 и ги прави недостъпни за бактериите. Това спира тяхното размножаване. Ефективен е срещу E.coli, Salmonella, Listeria, Candida и други.
 • Подпомага развитието на бифидокатериите, които са част от пробиотичната микрофлора. Това по косвен път води до възстановяването и подобряване й. 

 

 • Ацидофилус е пробиотик, който заселва основно тънките черва и пикочо-половата система, като ги предпазва от развитието на бактериални и гъбичкови инфекции.

 

***Пробиотици: Лактобацилус ацидофилус и Бифидус комплекс - Здраве за червата
 

Грижата за червата е често подценявана и почти винаги остава на заден план. Погрешно за нея се мисли едва СЛЕД приема на посочените суперхрани, а и често се пропуска. Трябва да е обратното, тъй като фактите сочат следното: 

 • Пробиотиците обвиват като щит всички лигавици.
 • Те се конкурират за хранителни вещества с патогенните микроорганизми и така не им позоволяват да се размножават и да предизвикват заболяване.
 • Толкова са важни за здравето ни, че напоследък с липсата им все повече се свързват общата токсичност на организма, алергиите, атопичният детматит и бронхиална астма при децата, както и автоимунните заболявания. Интересна е връзката им и с психичното здраве, на която все по-често се обръща внимание.
 • Те постигат оптимално здраве на храносмилатеният тракт ("Всички болести започват от червата"-Хипократ) и така повишават естествените защитни сили.

Всяко едно състояние, което води до тяхния дефицит, изисква само по себе си възстановяването им независимо в момента дали има или няма клинична изява. Такива състояния са: продължителното постене, гладуването и преяждането, прием на консервирани храни, хлорирана и флуорирана вода. Алкохол, кафеин, рафинирана захар. Прием на лекарства (напр. антибиотици, кортикостероиди, противозачатъчни и др.). Пушене (активни и пасивни пушачи). Стрес.

 

Като специалисти с изявена лечебна практика те стигат до заключението, че клетъчният дефицит на важни структурни вещества в човешкия организъм не може да бъде заобиколен. Истинското оздравяване зависи и от набавянето на нужните хранителни елементи - аминокиселини, минерали, витамини, антиоксиданти и пр, но от естествена храна.

прочети още
Остеопорозата
3 ноември 2019

В продуктът ОСТЕО-ФОРТЕ на АкваСорс се съдържат всички важни за костите вещества за предпазването им от остеопороза и за възстановяването им във възможно най-прецизната форма, доказано с патенти.

прочети още

Когато атопичният дерматит се установи и лекува навреме, тогава се спира т.нар. атопичен марш - преминаването на атопичния дерматит в алергична хрема и в бронхиална астма. Именно тук място имат пробиотиците - да спрат хода на атопичния марш.

прочети още