Витамин D - 60 капсули

Oрганичен витамин D с йонизиран калций.                                                                                                                                                                                      
  
 
 

"Със сина ми Георги, който е на 4, ползваме продуктите на AquaSource всеки ден. В есенно-зимния период добавяме Органичен Витамин D, който определено ни помага да сме по-енергични, да се чувстваме по-добре и по-лесно да се справяме с предизвикателствата, които по-късият ден и студено време ни предлагат." - Бояна Бантутова

 

                                
Напоследък се набляга все повче на нуждата от допълнителен прием на витамин D в комбинация с йонизиран калций. Смята се, че до 50% от населението на света не получава достатъчни количества витамин D. Затова учени и лекари по цял свят препоръчват добавянето му под формата на хранителна добавка.
 

Какви са предимствата на нашия Витамин D? 

Тъй като смятаме, че тялото винаги преработва натуралните храни много подобре от синтетичните продукти, всички съставки в тази хранителна добавка са получени от натурални източници.

 

Органичният Витамин D идва от специален вид гъби, органичният калцият от червени водорасли. А третата съставка е един от най-големите източници на фотонна енергия - органична алфалфа.

 

Заедно те подпомагат поддържането на здрави кости и зъби, по-силна имунна система и добра мускулна функция. Калцият допринася за енергийните нива, невротрансмисията и нормалната функция на храносмилателните ензими.

 

 

 

Синергични съставки:

 

Витамин D2 - Aquasource открива, че възможно най-добрият източник на Витамин D е органична гъба, наречена „двуспорова печурка“. Тя се отглежда без пестициди - има сертификат за екологична чистота, а с минимална обработка осигурява много чиста и силна форма на Витамин D2. 

 

Червените водорасли (sp. Lithothamnion) са рядък и уникален вид водорасли, известен като „съвършен природен източник на калций“. Минералите от морската вода се натрупват в листовидните структури на водораслото. Впоследствие се отделят и падат на океанското дъно. Събират се именно оттам. Изолират се, сушат се и се смилат в съответствие със стандартите на ISO и HACCP сертификацията. Минералният екстракт съдържа също така 72 микроелемента. 

Червените водорасли са сертифицирани от Organic Trust (OT). Имат също така Kosher и Halal сертифициране.

Image result for Organic Trust (OT) Image result for kosher certification Image result for halal certification Related image Image result for haccp certification     

 

Органична алфалфа – кълновете от люцерна са богати на хранителни вещества и фибри и са изключително алкализираща храна. Славят се като един от най-големите източници на фотонна енергия. На фона на ниското си калорийно съдържание, органичната алфалфа е истинска съкровищница, когато става дума за протеини и минерали. Тя е с по-високо процентно съдържание на протеини от месото, яйцата и млечните продукти, а богатството й на минерали се обяснява с мощните корени, достигащи до 30 м дълбочина под земната повърхност. Цени се от векове като здравословна храна. 

 

 

 

Приложение:

 

През 2013 година AquaSource бе поканена на прием в Камарата на общините в Уестминстър, Лондон, за обсъждане важността на вземането на добавки с витамин D. Политиците осъзнаха, че е наложително да наблегнат пред работещите в сферата на здравето и пред общността като цяло колко е важно човек да си осигурява достатъчно от този „слънчев витамин“.

 

Сред изложените на най-голям риск от дефицит на витамин D са:

 • Всички бременни и кърмещи жени!!!
 • Бебета и малки деца на възраст под пет години
 • Живеещите в северните страни
 • Жените в и след менопауза
 • Хората над 65 години
 • Хората, които не се излагат достатъчно на обедното слънце, като тези, които си покриват кожата, когато са навън, хората, които са принудени да стоят продължително в къщи или в затворени помещения
 • По-тъмнокожите хора, като имащите африкански, афро-карибски и южноазиатски произход

 

Затова ако не живеете в страна, където можете да се възползвате често от слънцето, незасенчено от облаци, и с достатъчно топлина (и време и възможност да го правите), за да излагате 40% от тялото си в продължение на 20 минути между 10 и 14 часа, би било разумно да вземате качествена добавка с витамин D.

 

Каква е практически разликата между Витамин D2 и D3? 

 • D2, наречен още ергокалциферол се синтезира само в растенията
 • D3 е холекалциферол и се образува в кожата под действието на ултравиолетовите лъчи. Може да се набави и от животински продукти - жълтък, риба, мляко и др.

Поради тази причина алтернатива за вегани и вегетарианци на практика са само източниците на D2-формата. 

 

В метаболизма на двата витамина няма съществена разлика. След приема или синтезата в кожата, те се транспортират до черния дроб, където се метаболизират до 25-хидроксивитамин D - 25(OH)D. Това е формата, която може да измерите във всяка лаборатория. Това е основната форма на витамина в плазмата и има ниска билогична активност. От него в бъбреците (или плацентата) се образува активния метаболит, т.нар 1,25-дихидрокси витамин D. Тук идва основната разлика между двата витамина! Когато човек консумира витамин D2, периодът на полуразпад на 1.25 хидроксивитамин D в кръвта му трае средно 3-5 дни. Когато човек консумира витамин D3, периодът на полуразпад на 1.25 хидроксивитамин D в кръвта му трае двойно повече - средно 7- 10 дни. Това означава, че ако вземате витамин D всеки ден, практическа разлика межди двете форми няма, тъй като дори тридневен период на полуразпад осигурява адекватни количества при всекидневна консумация. 

 

Витамин D работи добре в тялото съвместно с витамин К2, открит най-вече във ферментирали храни като сурово, непастьоризирано кисело зеле, кефир, масло, произведено от сурово мляко от хранени с трева животни, и натто. Добър източник са също холандските сирена гауда и едам, бри, произвеждани в различни страни, и евентуално – ярлсберг. Нещо съвсем ново в света на добавките е Vital® Delta форма на Витамин К2, също патентован продукт на модерната наука, благодарение на който минералите се усвояват на 100%. Той влиза в състава на нашия продукт Остео-форте, затова Органичен Витамин D и Остео-Форте често "вървят ръка за ръка". 

 

Указания за употреба: приемайте по 1 капусла дневно с храна (витамин D е мастноразтоврим). Това е препоръчителен дневен прием, профилактична доза! При необходимост да приемате по-големи дневни дози, се консултирайте с лекуващия си лекар! 

 

Съдържание в препоръчителен дневен прием от 1 капсула: 

 • Органични гъби на прах: 60 mg, естествено осигуряващи (400 IU) Витамин D = 10μg (200%*)
 • Lithothamnion sp. на прах (червените водорасли): 255mg, естествено осигуряващи Калций: 87mg (10.5%*)
 • Органична алфалфа на прах: 60mg
 • капсула: растителна целулоза.

  *Хранителна референтна стойност в ЕС в % 

Не съдържа: гмо; глутен; млечни производни; нишесте; мая; соя; захар; изкуствени оцветители; консерванти;

 

 Image result for gm free Image result for gluten freeRelated image Image result for sugar free Image result for preservative free

 

AquaSource Органичен Витаmин D е одобрен от Сдружението на веганите във Великобритания - The Vegan Society!

Vegan Society 

 

Данни за алергени: не съдържа алергени според Регламент (ЕС) № 1169/2011 за предоставянето на информация за храните на потребителите.

 

Препоръки: Да се съхранява на сухо, проветриво и недостъпно за деца място на стайна температура до 25 ºС. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене и здравословен начин на живот.

 

Рециклируеми опаковки: нашите опаковки изцяло подлежат на рециклиране. 

 

 

 

 

Препоръчвани комбинации:

 

• Най-честата комбинация на Витамин D e с Остео-Форте. Съдържанието на Vital® Delta формата на Витамин К2 подобрява значително работата на витамин D и на всички минерали в организма. 

 

 

 

Здравни твърдения, одобрени от Европейския орган по безопасност на храните (ЕОБХ):

 

Калцият и витамин D подпомагат поддържането на нормални кости, зъби и мускулна функция.

 

Витамин D също така подпомага поддържането на имунната система.

 

 

 

 

AquaSource притежава HFMA сертификат за качество!

 

Related image   

 

Фирмата е основана през 1994 г. от двама от водещите хомеопати във Великобритания – Дейвид Хауъл и Робър Дейвидсън, и към днешна дата се е наложила като една от водещите компании за висококачествени органични суперхрани и хранителни добавки, произхождащи от най-чистите кътчета на Земята. 

 

Продуктите, предлагани от AquaSource, се продават само като храна и хранителни добавки. За тях не се правят или внушават каквито и да било медицински твърдения. Съдържанието на този онлайн магазин е само за информация и няма за цел да замести съвет или препоръка на квалифицирано медицинско лице. 

 

Bio-Life BG e независим дистрибутор на AquaSource. 

Image result for bio-life bg