Коластра КолАктив3 - 120 капсули

Коластра от „следващо поколение“, комбинирана с Ацидофилус и Лактоферин.                                                      

 

** Предлага се в опаковки от 60 (НОВО!) и 120 капсули. 

 

Предимства на коластрата от млечни крави:

"Тя не е специфична само за собствения си вид, т.е нейните съставки са биоадекватни и към другите бозайници, включително човека. По своята молекулна структура имунните и растежни фактори са твърде сходни с тези при хората. Научните изследвания показват, че кравешката коластра е с 10-20 пъти по-видсоко съдържание на имунни фактори в сравнение с човешката." - цитат от книгата на Ели Хорозова "Коластра - шедьовърът на майката Природа" 

 

Кога да изберем този продукт? 

Тази комбинация е създадена за тези от вас, които искат да допълнят широкия спектър на действие на коластрата с допълнителна грижа за здравето на храносмилателния тракт. 

 

Коластрата е нетоксична и няма известни отрицателни взаимодействия с лекарства, храни или други добавки. 

 

 

 

"Майка съм на две момичета - активни спортисти. Благодарение на КолАктив3 и Зелена енергия не усещат изтощение. Преодоляват бързо травмите от спорта, здрави са и се чувстват жизнени и енергични. Вече почти 20 годни тези два продукта са ми под ръка!" - Кремена Хаджиева

 

"Мисията на всяка майка е да отгледа здрави деца. И в тази мисия много ми помага КолАктив. Децата ни го ползват всеки ден. Спортуват и бързо се възстановяват след тренировки. Цялата фамилия взимаме и КолАктив3, който е прекрасен и за здравето на стомашно-чревния тракт." - Станимира Георгиева

 

"Коластрата е универсална първична суперхрана, която олицетворява любовта на Природата към своите създания" - Ели Хорозора

 

  

 

Ето какво има да ни каже по темата КОЛАСТРА журналистът, лектор и автор на книгата "Коластра - шедьовърът на майката Природа" - Ели Хорозова. 

 

 

   

Основни предимства на нашата коластра:

 

• Продуктът съдържа само 100% сертифицирана чиста, първокласна коластра от здрави, млечни, пасбищни крави (а не от хиперимунизирани, гледани в обор).

 

• Не съдържа пестициди, хормони, антибиотици, говежди соматотропин, нито вируса „луда крава“.

 

• Добива се от югозападните части на САЩ, където климатът е постоянно мек и телета се раждат непрекъснато, прясната коластра е налична целогодишно, а не само сезонно.

 

Коластра само от първото доене - събира се коластрата само от първото доене в рамките на първите 16 часа след раждането. Тогава тя е най-богата на имуноглобулини, пролин-полипептиди (PRPs) и растежни фактори.

 

Патентована обработка и изсушаване на ниски температури и ниско налягане - подлага се на флаш-пастьоризация при 72°С в продължение на 15 секунди, след което се суши чрез индиректна топлина при ниска температура. Именно този процес подпомага запазването на възможно най-висока хранителна стойност.

 

• Придобита и съхранена по този начин нашата коластра е в абсолютно чист вид и с автентичен състав - съдържа всичките пет класа имуноглобулини, готови антитела, растежни фактори, както и дрги важни елементи като цитокини, интерлевкин-10 и полипептиди, богати на пролин намиращи се в човешкия организъм.

 

• Достига до нас в желатинова капсула без консерванти, стабилизатори, ГМО. 

 

 

За качествения контрол на продукта може да прочетете ТУК.

 

 

 

Какво съдържа коластрата?

 

 

Имунни фактори:

 

• Полипептиди, богати на пролин (PRPs) (наричани още трансферен фактор и колостринин)- вътреклетъчни сигнални молекули, които модулират имунната система и са най-важната съставка в коластрата. Те подпомагат тимуса (жлезата с вътрешна секреция, играеща ролята на "централна командна станция" за имунния отговор).

 

• Имуноглобулини (IgG, IgA, IgM): Имуноглобулиновата фракция в коластрата от крави представлява приблизително 70-80% IgG, 10-15% IgA, 10-15% IgM. Демонстрирано е, че антителата от краве мляко под формата на добавка, подпомагаща имунната система, са ефективно средство за осигуряване на локална защита за стомашно-чревния тракт.

IgG – Преобладаващ имуноглобулин в коластрата от крави.

IgА – Преобладаващ имуноглобулин в човешката кърма и коластра. Главната му роля е като първа защитна линия, полезен за лигавиците.

IgМ – Главната му роля е на „първо влизащо в бой“ антитяло.

Лабораторните анализи както на имунните, така и на растежните фактори от коластрата от крави сочат, че са идентични на откритите в човешката коластра, но нивото им е значително по-високо в коластрата от крави. Коластрата от крави е 40 пъти по-богата на имунни фактори от майчината кърма. Така например човешката коластра съдържа 2% IgG (имуноглобулин G, най-важния от откритите в тялото имуноглобулини), докато в коластрата от крави IgG възлиза на 86%.

 

• Лактоферин - протеин, който се свързва с желязото и го прави недостъпен за бактериите. Това спира тяхното размножаване. Свързаното желязо доставя в червените кръвни телца, увеличавайки насищането на тъканите с кислород.

 

• Алфа-лакталбумин и бета-лактоглобулин - главните суроватъчни протеини в млякото и коластрата.

 

• Цитокини - сигнални молекули, които активно участват в комуникацията между клетките. Така те регулират силата и продължителността на имунния отговор.

 

• Лизозими - подпомагат имунната система. Ензимите лактопероксидаза-тиоцианат, пероксидаза и ксантин-оксидаза окисляват бактериите благодарение на това, че отделят диводороден пероксид.

 

• Гликопротеини - предпазват имунните и растежните фактори съдържащи се в коластрата от високо киселинната среда в стомаха.

 

Растежни фактори:

 • инсулиноподобен растежен фактор 1 и 2 (IGF-1 и IGF-2),
 • епителен растежен фактор (ЕGF),
 • фибробластен растежен фактор (FGF),
 • получен от тромбоцити растежен фактор (PDGF),
 • трансформиращ растежен фактор (TGA-α и TGF-β).

Присъствието им в коластрата е насочено към растежа и развитието на храносмилателната система на новороденото. При по-големите деца и възрастните те спомагат за поддържането на здрави чревни стени.

 

Други компоненти с хранителна стойност: Открити са в малки количества витамините А, В1, В2, В6, В12 и Е, както и съвсем малки количества от всички други витамини, и минерали като калций, натрий, магнезий и цинк.

 

 

 

Синергични съставки в продукта:

 

• AquaSource Коластра – коластрата от здрави, млечни, пасбищни крави съдържа между 10 и 20 пъти повече хранителни фактори и антитела от човешката коластра.

 

• Ацидофилус – широко използван пробиотик, населяващ тънките черва. Подпомага храносмилането. Участва в борбата срещу вредни бактерии, паразити и други микроорганизми. Ацидофилус DDS-1, който използваме, е един от малкото щамове пробиотици, които са изследвани клинично и за които е демонстрирано, че се понасят добре от всички възрастови групи. Той остава незасегнат от стомашната киселинност, устоява  на жлъчните соли и достига успешно в червата. Захваща се за чревната лигавица и започва бързо да колонизира! По този начин осигурява по-съществени ползи за здравето. Този щам подпомага лактозната непоносимост. Осигурява витамините В12, фолиева киселина и В6, а ежедневния му прием под формата на добавка спомага за поддържането на здравословни нива на холестерола.

 

• Лактоферин – въпреки, че коластрата естествено съдържа лактоферин, този биоактивен пептид е добавен като съставка, за допълнително подпомагане на имунната система. Той е широкоспектърен имунен модулатор, който защитава организма от множество вируси, болестотворни бактерии, гъбички и амебни паразити. Междувременно подпомага развитието на полезните бактерии в стомашно-чревния тракт като Лактобацили и Бифидобактерии. Високият афинитет към желязото е ключът към тайната на полезните свойства на лактоферина. Тъй като се свързва лесно с желязото, той подобрява усвояването му и така може да намали железния дефицит.

 

 

 

Приложения:

 

 • Укрепва имунната система
 • Подпомага храносмилателната система
 • Спомага за по-добър растеж на децата
 • Повишава здравината на костите
 • Повишава производството на хрущял и колаген и подпомага омекотяването на ставните движения, така че да можем да се движим по-свободно и с по-малко болка. 
 • Помага за изграждане на здрави мускули - AquaSource Коластрата притежава сертфикитат от национална лаборатория „Допинг контрол“.
 • Увеличава физическата сила, работоспособност и издръжливост
 • Ускорява зарастването на рани и изгаряния
 • Подобрява еластичността и тургора на кожата
 • Намалява бръчките и освежава външния вид
 • Регенерира нервната система и вътрешните органи
 • Действа подмладяващо на целия организъм
 • Отлична храна както за нас, така и за домашните ни любимци.

 

Коластра и вегетарианци: "Всеки вегетарианец или постещ човек сам ще направи избора си дали коластрата е за него. Като първа храна за бозайниците и доказано неспецифична, отговорно произведената коластра от здрави, пасбищно отглеждани крави, е перфектен природен извор на имунни и растежни фактори. Към фактите за размисъл да добавим, че коластрата не е мляко и по състав е по-близо до кръвта. Факторите на растежа в нея стимулират тялото да разгражда мазнините за енергия, спомагат за образуването на мускули, подкрепят регенерацията практически на всяка тъкан в тялото - съединителна, кожа, кости, хрущяли, нерви." - от книгата "Коластра-шедьовърът на майката природа" от Ели Хорозова

 

Указания за употреба: Взимайте по 2 капсули дневно - сутрин, с чаша минерална вода, 20 минути преди хранене. За деца дневната доза е 1 капсула, но не са необходими точни изчисления, защото КолАктив е естествен продукт и не може да се предозира.

 

Хора, които за първи път консумират коластра, могат да изпитат някои очистващи симптоми, приличащи на лека форма на грип (наречени Herxheimer-реакции), временна лека диария или запек. Това е нормално и не е причина да се спре приема на коластра. Това, което е подходящо в такъв случай, е да се намали дозата до минималното количество от една капсула на ден, докато тялото се приспособи, а след това да се увеличи до постигането на оптимални резултати.

 

Съдържание в препоръчания дневен прием от 2капсули:

 • Коластра (от мляко) 800mg
 • Лактобацилус Ацидофилус 4mg, което осигурява 4.0 x 106 жизнени клетки към момента на производство
 • Лактоферин 2mg
 • Капсула: Емулгатор – желатин

 

НЕ! съдържа: гмо; глутен; нишесте; мая; соя; захар; изкуствени оцветители; консерванти; 

 

Данни за алергени: съдържа МЛЯКО като алерген според Регламент (ЕС) № 1169/2011 за предоставянето на информация за храните на потребителите.

 

Забележка: Млечното съдържание и съдържанието на лактоза в този продукт са минимални. Хората, които са на диета, изключваща млечни продукти могат да я приемат свободно.

 

Коластрата от крави на АкваСорс не е подходящ за хора, страдащи от алергии към млечния белтък.

 

Препоръки: Да се съхранява на хладно и тъмно място, недостъпно за малки деца. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене и здравословен начин на живот. 

 

Рециклируеми опаковки: нашите опаковки изцяло подлежат на рециклиране.  

 

 

 

Препоръчвани комбинации:

 

• Най-добре е КолАктив 3 коластра винаги да се приема заедно със Зелена енергия/АФА и ЕМК/Течно злато. Тази комбинация може да се употребява неограничено дълго време. Ефектът ѝ при всеки човек е отличен. Това е най-лесният и надежден начин да си набавяме нужните за правилната обмяна хранителни съставки.

 

Коластра при децата: може да се приема на капсули или разтворена във вода; има вкус на мляко. Много полезна при локално приложение - в носа, очите, носоглътката, както и при рани и изгаряния, върху кожата и лигавиците. Обърнете към нашите консултанти за допълнителна информация. 

 

 

 

AquaSource притежава HFMA сертификат за качество!

 

Related image   

 

Фирмата е основана през 1994 г. от двама от водещите хомеопати във Великобритания – Дейвид Хауъл и Робър Дейвидсън, и към днешна дата се е наложила като една от водещите компании за висококачествени органични суперхрани и хранителни добавки, произхождащи от най-чистите кътчета на Земята. 

 

Продуктите, предлагани от AquaSource, се продават само като храна и хранителни добавки. За тях не се правят или внушават каквито и да било медицински твърдения. Съдържанието на този онлайн магазин е само за информация и няма за цел да замести съвет или препоръка на квалифицирано медицинско лице. 

 

Bio-Life BG e независим дистрибутор на AquaSource. 

Image result for bio-life bg