• Начало »
  • Новини »
  • Как Флексибилити се отразява върху възстановяването на ставните хрущяли?

Как Флексибилити се отразява върху възстановяването на ставните хрущяли?

2 ноември 2019
Как Флексибилити се отразява върху възстановяването на ставните хрущяли?

*Източник: списание „Спорт и наука” брой 1/2012                                                                    

 

 

Ефект на хранителната добавка „Флексибилити” върху възстановяване след травматични увреждания на колянната става”.

**Изготвили: Д-р Мариела Сиракова – МБАЛ Света София: специалист по спортна медицина и вътрешни болести; Д-р Гинка Проданова – Университетска болница Александровска: специалист по ехография и вътрешни болести; Доц. Д-р Диана Димитрова – кат. „Спортна медицина” НСА

 

 

 

Препаратът Флексибилити  е предназначен да поддържа нормалното функциониране на ставите чрез: 

  • въздействие върху възпалителните процеси,
  • възстановяване на подвижността,
  • възстановяване на хрущяла,

за разлика от консервативното лечение, което има за цел да повлияе болката, микротравматичните увреждания и симптомите на възпаление.

 

 

Действието на Флексибилити се дължи на 5- те патентовани хранителни добавки, които комбинирани действат синергично и усилват благотворния си ефект:

  1. Benolea™,
  2. Opti-MSM®, 
  3. Chondractiv™,
  4. Regenasure®,
  5. Celadrin®,

както и на допълнителните съставки: Алое Вера, Екстрактът от хмел и Глюкозамин.   

 


Цел на изследването: да установи какъв е ефектът на действие на Флексибилити относно възстановяването на ставния хрущял. 

Участниците в изследването са 40 лица, които изпитват болка след травматични увреждания на едната или двете коленни стави.

Разделени са на възрастови групи:

 - Първата група е от лица на възраст от 14 до 25 г.

 - Втората е от лица над 25 г.

Всяка възрастова група е разделена на 2 подгрупи:

 - IA и IIA от лица между 14-25 годишна възраст,

 - IB и IIB от лица над 25 годишна възраст.

На групи IA и IB се дава плацебо, а на групи IIA и IIB се дава 2 пъти на ден по 2 капсули Флексибилити в продължение на 3 месеца. 

 


Резултати:

 

 - В края на тримесечния период на изследване, групите, които са приемали Флексибилити, отбелязват значително намаление на болките. В групите, които са приемали плацебо, се наблюдава минимално намаляване на оплакванията. 

 - В началото на изследването всички изследвани лица са с Хондромалация на колянната става. При 80 % от лицата на възраст 14- 25 г приемали Флексибилити в края на 3 мечния период се наблюдава възстановяване на ставния хрущял.

 - В началото на изследването се установяват бурсити и тендовагинити при всички изследвани лица. В групите, приемали Флексибилити, при 70 % от лицата не се установяват бурсити и тендовагинити в края на 3 месечния период на изследване. Заключение:

 

Резултатите от проведеното изследване показва, че тримесечния прием на Флексибилити води до значително намаляване на болковите симптоми. Но едва след 2- рия месец лицата започват да усещат осезаемо подобрение.

 

Като специалисти с изявена лечебна практика те стигат до заключението, че клетъчният дефицит на важни структурни вещества в човешкия организъм не може да бъде заобиколен. Истинското оздравяване зависи и от набавянето на нужните хранителни елементи - аминокиселини, минерали, витамини, антиоксиданти и пр, но от естествена храна.

прочети още
Здраве без лекарства
6 декември 2019

Програма за здравна профилактика със суперхрани от трите царства в природата (микроводорасли, растения и животни), в комбинация с пробиотици. 

прочети още
Остеопорозата
3 ноември 2019

В продуктът ОСТЕО-ФОРТЕ на АкваСорс се съдържат всички важни за костите вещества за предпазването им от остеопороза и за възстановяването им във възможно най-прецизната форма, доказано с патенти.

прочети още