Храносмилателни ензими - 60 капсули

 • Марка: AquaSource Algae Group Ltd

ПОДОБРЕНА ФОРМУЛА! Храносмилателни ензими от растителни източници с АФА и червени водорасли.      

                                                 

 

 

 

"Открих продукта AquaSource Храносмилателни ензими когато осъзнах, че освен да се храним разнообразно, е важно какво усвояваме от храната." - Галена Георгиева. 

 

                                                                                                               

Защо да изберете този продукт? В 100% растителна капсула получавате комбинация от 100% растителни ензими: амилаза, протеаза, липаза, лактаза и папаин, обогатени с официално сертифицираните за суперхрана AquaSource водорасли АФА. Ензимите подпомагат разграждането на нишестето, мазнините, протеините и млечните продукти.

 

 

 

 

 

 

Кое е НОВОТО в продукта? Добавени са Lithothamnium (червени водорасли). Предимства:

 • рядък и уникален вид водорасли, известен като „съвършен природен източник на калций“, който е от съществено значение за растежа на костите и зъбите при бебетата и малките деца, но също така жизненоважен за всички нас.Минералите от морската вода се натрупват в листовидните структури на водораслото. Впоследствие се отделят и падат на океанското дъно. Събират се именно оттам. Изолират се, сушат се и се смилат в съответствие със стандартите на ISO и HACCP сертификацията.
 • Минералният екстракт съдържа също така 72 микроелемента. 
 • Червените водорасли са сертифицирани от Organic Trust (OT). Имат също така Kosher и Halal сертифициране.

      Image result for Organic Trust (OT) Image result for kosher certification Image result for halal certification Image result for iso standards Image result for haccp certification     

 • усвояват се отлично и са напълно безопасни за бебета и деца.

 

Защо са ни ензими? Без ензими не може да се осъществи храносмилане, тъй като играят основна ключова роля при разграждането и усвояването на веществата. Организмът си ги произвежда в панкреаса, но в по-голямата си част те трябва да идват с храната - например от пресни сурови био плодове и зеленчуци...или с хранителни добавки! 

Без достатъчно ензими, храната остава непреработена и колкото и качествена да е тя, няма да се усвои. В непреработена форма тя минава през целия храносмилателен тракт. Това води до "подуване" и "тежест" в стомаха и червата часове след хранене - чести последици от приема на преработени, консервирани храни и липса на ензими или пробиотици. А защо не комбинация от всичко това? 

 

 

 

 

Синергични съставки:

 

• Амилаза - ензим, който разгражда нишестето, превръщайки го в глюкоза. А глюкозата е усвоима и основен източник на енергия в клетките ни, както и основен посредник в обмяната на веществата. 
  

• Протеаза

 

• Липаза - водоразтворим ензим, който подпомага разграждането на мазнините, така че да могат да се усвоят в червата. 

 

• Лактаза - Лактозата е млечна захар, а лактазата е ензимът необходим за разграждането ѝ. Само в преработена форма тя може да се усвои в тънките черва. Ензимът лактазата се произвежда естествено в човешкото тяло, но когато не се произвежда в достатъчно количество, млечната захар остава непреработена и неусвоена в червата и причинява подуване, колики, диария. 

 

• Папаин - намира се естесвено в незрелите плодове на папаята. Помага за смилането и усвояването на животинския протеин! Използва се от векове. Най-старата известна употреба на папаин в историята е да запазва и да прави месото крехко. Ензимът помага да се разрушат жилавите връзки между влакната в мускулната тъкан.

 

• Бромелин

 

 

 

Приложение:

 

Указания за употреба: 

 

Като част от 4-седмичната Програма Лесно начало - 1ва, 2ра, 3та и 4та седмица 2x1капсулa преди две основни хранения. 

При редовен прием - по 1 капсула преди всяко основно хранене. 

Да не се превишава препоръчания дневен прием.

 

Съдържание в препоръчителен дневен прием от 2 капсули:

 

 • Протеаза: 120mg
 • Амилаза: 100mg
 • Липаза: 40mg
 • Лактаза: 40mg
 • Папаин: 100mg
 • Бромелин: 100mg
 • АФА (водорасли от езерото Кламат): 120mg, естествено осигуряващи витамин С: 10.8mg (13.5%*), витамин В12: 1μg (40%*), витамин В5: 1.2mg (20%*)
 • Lithothamnium (червени водорасли): 380mg, естествено осигуряващи калций: 120mg (15%*)
 • в основа от оризово брашно
 • Капсула: Растителна целулоза   

*Хранителна референтна стойност в ЕС в % 

 

 

Продуктът е одобрен от Сдружението на веганите във Великобритания - The Vegan Society.

Vegan Society  

 

 

 

Не съдържа: гмо; глутен; млечни производни; нишесте; мая; соя; захар; изкуствени оцветители; консерванти;

 

 Image result for gm free Image result for gluten freeRelated image Image result for sugar free Image result for preservative free

 

Данни за алергени: не съдържа алергени според Регламент (ЕС) № 1169/2011 за предоставянето на информация за храните на потребителите.

 

Препоръки: Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене и здравословен начин на живот.

 

Рециклируеми опаковки: нашите опаковки изцяло подлежат на рециклиране. 

 

 

 

Препоръчвани комбинации:

 

• Влиза в дълбоко-очистващата програма, включваща Пакет Лесно начало - виж тримесечна детоксикираща програма с водорасли от AquaSource.

 

 

 

Здравни твърдения, одобрени от Европейския орган по безопасност на храните (ЕОБХ):

 

Витамините В12 и В5 допринасят за намаляване на умората и изтощението.

 

Витамините В12 допринася за нормалното функциониране на нервната и имунната системи.

 

Витамин В5 допринася за нормалната умствена дейност. 

 

 

 

AquaSource притежава HFMA сертификат за качество!

 

Related image   

 

Фирмата е основана през 1994 г. от двама от водещите хомеопати във Великобритания – Дейвид Хауъл и Робър Дейвидсън, и към днешна дата се е наложила като една от водещите компании за висококачествени органични суперхрани и хранителни добавки, произхождащи от най-чистите кътчета на Земята. 

 

Продуктите, предлагани от AquaSource, се продават само като храна и хранителни добавки. За тях не се правят или внушават каквито и да било медицински твърдения. Съдържанието на този онлайн магазин е само за информация и няма за цел да замести съвет или препоръка на квалифицирано медицинско лице. 

 

Bio-Life BG e независим дистрибутор на AquaSource. 

Image result for bio-life bg