Есенциални мастни киселини (ЕМК) - 50мл

Омега-3-6-9 мастни киселини, силата на суровите семена. Богати на DHA масла от микроводорасли.                                                         

 

 

Защо да изберете нашите омеги?

Продуктите Есенциални мастни киселини (ЕМК) и Течно злато са с доказан произход и качество. Произвеждат се с изключителна отговорност и грижа за суровините, които бързо и лесно биха променили качествата си ако има пропуски в производствения процес. Те никога не се излагат на светлина, топлина или кислород - това би предизвикало окисляване. Подлагат се на студено пресоване и се съхраняват в тъмнокафяви стъклени шишета, които да ги защитават от светлина. 

 

Освен на Омега-3-6-9 (ЕМК) и Омега-3-6-7-9 (Течно злато), продуктите са отличен източник и на DHA под формата на морски микроводорасли - превъзходен и устойчив растителен вариант на студеноводните мазни риби, като дивата сьомга от Аляска. 

 

„Вземането на добавки с DHA от водорасли увеличава мастно-киселинния статус и променя определени рискови фактори за сърдечни болести при изследваните вегетарианци.“ J.Nutr. (1996 г.)

 

Каква е разликара между ЕМК и Течно злато? Кое да избера?

 

Суровини: ЕМК ви носи силата на суровите семена, Течно злато е смес от масло от усойниче и облепиха. И двата продукта съдържат масло от водорасли, богато на DHA.

 

Омеги: Съотношението омега-3 към омега-6 в ЕМК е почти 1:1, а в Течно злато е почти 2:1, като голяма част от омега-6 е полезната гама-линоленова киселина (GLA). ЕМК съдържа почти двойно повече омега-9 в сравнение с Течно злато. А Течно злато съдържа омега-7, която липсва в ЕМК. 

 

Изводът: ЕМК и Течно злато се допълват, а не се изключват. 

 

 

"Комплекс есенциални мастни киселини (ЕМК) е продукт, без който не оставаме вече у дома и който ползваме всички. За мен есенциалните мастни киселини са задължителни за всеки един от нас - с тях аз поддържам и теглото си. горещо препоръчвам този продукт на всички за поддържане на здрава имунна система, особено в сезона на вирусите и настинките." - Здравка Тодорова

 

"Кожата, ноктите и косата са огледалото на вътрешното състояние на нашия организъм. Това е продуктът, който "знае" от какво се нуждаем, за да бъдем млади, красиви, чаровни и здрави." - Юлияна Данаилова

 

 

 

Основни предимства на нашите омеги:

 

• Използваме 100% не-ГМО (не-генно модифицирани организми)

 

 Над 98% от съставките са органично отгледани и студено пресовани, за да се запази пълната им хранителна стойност.

 

• Уникални растителни масла, по-ефикасни от лененото масло при преобразуване в ЕРА.

 

• Оптимално съотношение на Омега-6 към Омега-3, по научна спецификация, за поддържане здравето на сърцето.

 

• Добър източник на Омега-9.

 

• Масло, богато на DHA, от микроводораслов източник – осигурява DHA, за да подпомогне поддържането на мозъчната функция.

 

 

 

Синергични съставки:

 

Продуктът съдържа 88 мастни киселини - студен екстракт от ленено семе*, маслини*, слънчоглед*, шафран*, черен кимион*, вечерна иглика*, шипки*, тиквено семе*, семена от пореч*, кайсиеви ядки*, годжи бери, куркума*, Schizochytrium Sp. (богато на DHA масло от морски водорасли с аромат на розмарин), малини, индийско орехче (смес от масла от индийско орехче без семе, слънчоглед и зехтин), морков и др. 

 

 

Няколко от съставките заслужават специално внимание.

 

Вечерна иглика и пореч съдържат една есенциална мастна киселина, наречена GLA (гама-линоленова киселина). Макар на теория тялото да може да я произвежда от линоловата киселина, която се намира в мастните киселини Омега 6, на практика много хора не са в състояние да осъществят този процес. GLA се цени високо заради мощните си противовъзпалителни свойства.

 

Schizochytrium Sp. - бързо растящо едноклетъчно морско водорасло, което съдържа изключително високи нива DHA (докозахексаенова киселина). Човешкият мозък е съставен от около 60% липиди, като около 25% от тях е холестерол, необходим за строежа и синтезирането на стероидни хормони.

 

Семе от черен кимион - публикувани са повече от 600 рецензирани научни статии, посветени на това семе и може би най-обещаващото изследване го свързва с борбата с мултирезистентните бактерии. Това е изключително важно, тъй като тези т. нар. „супербактерии“, се превръщат в значителен риск за общественото здраве. Едно изследване тества 144 щама супербактерии и цели 97 от тях са потиснати с олиото от черен кимион. Ето защо AquaSource държеше да добави това олио към този и така вече фантастичен продукт.

 

• Олиото от куркума също е известно със значителните си ползи за здравето, сред които са противовъз- палителните и антиоксидантните му свойства и подпомагането на храносмилането.

 

 

 

Приложение:

 

Отдавна Световната здравна организация обръща внимание на това, че всеки е застрашен от дефицит на ЕМК поради топлинното обработване на храната и рафинирането на растителните мазнини. Според СЗО поне 3% от калориите трябва да идват от ЕМК (при подрастващи, бременни и кърмачки - двойно!).

 

Омегите са изключително ценна суперхрана, полезна за болни и здрави, за деца и възрастни, за хора на умствения труд и хора, подложени на интензивни физически натоварвания. 

 

Есенциалните мастни киселини:

  • Поддържат хормоналния баланс в организма
  • Участват в метаболизма на холестерола
  • Полезни са за здравето на сърцето
  • Полезни са за здравето на ставите
  • Подобряват здравето на кожата
  • Подпомагат мозъка и нервната система 

 

ЕМК е одобрен от Сдружението на веганите във Великобритания - The Vegan Society!

Vegan Society 

 

Начин на употреба: Да се взема 2 пъти дневно по 1ml (20 капки) направо върху езика, с лъжичка, с храната или прибавени към салатата или салатения дресинг. Може да се добави и към зеленото смути.  

Да не се превишава препоръчания дневен прием.

 

Съдържание в препоръчания дневен прием от 2ml:

  • Омега 3: 514mg
  • Омега 6: 587mg
  • Омега 9: 543mg

 

Не съдържа: гмо; глутен; млечни производни; нишесте; мая; соя; захар; изкуствени оцветители; консерванти;

 Image result for gm free Image result for gluten freeRelated image Image result for sugar free Image result for preservative free

 

 

Данни за алергени: не съдържа алергени според Регламент (ЕС) № 1169/2011 за предоставянето на информация за храните на потребителите.

 

Препоръки: Да се съхранява на хладно и тъмно място, недостъпно за малки деца. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене и здравословен начин на живот. 

 

Препоръчвани комбинации:

 

• Допълва продукта Течно злато. Ако приемате двата продукта едновремено, взимайте 20 капки от единия продукт сутрин и 20 капки от другия вечер. Не превишавайте дневната доза. 

 

• Най-добре е ЕМК винаги да се приема заедно със Зелена енергия и Коластра. Тази комбинация може да се употребява неограничено дълго време. Ефектът й при всеки човек е отличен. Това е най-лесният и надежден начин да си набавяме нужните за правилната обмяна хранителни съставки. В комбинация с растежните фактори на коластрата, укрепват лигавиците, които са защитна бариера против проникването на микроби.

 

ЕМК и бебета: има два начина за осигуряване на ЕМК за бебета - през кърмата (т.е ако майката ги приема) и с директна суплеменция. За дозиране на директната суплеменция, се обърнете към нашите консултанти. 

 

 

 

AquaSource притежава HFMA сертификат за качество!

 

Related image   

 

Фирмата е основана през 1994 г. от двама от водещите хомеопати във Великобритания – Дейвид Хауъл и Робър Дейвидсън, и към днешна дата се е наложила като една от водещите компании за висококачествени органични суперхрани и хранителни добавки, произхождащи от най-чистите кътчета на Земята. 

 

Продуктите, предлагани от AquaSource, се продават само като храна и хранителни добавки. За тях не се правят или внушават каквито и да било медицински твърдения. Съдържанието на този онлайн магазин е само за информация и няма за цел да замести съвет или препоръка на квалифицирано медицинско лице. 

 

Bio-Life BG e независим дистрибутор на AquaSource. 

Image result for bio-life bg